Site pictogram Webcam Egmond aan Zee

Webcam De Laat – Alkmaar

Webcam Alkmaar – De Laat

Alkmaar is een stad in de provincie Noord-Holland in Nederland.

 

 

*** Deze camera is gestopt. Door een verhuizing is het niet langer mogelijk om de webcam op deze positie te laten staan. ***

Woont u op een mooie locatie in het centrum van Alkmaar dan zou ik daar graag een camera plaatsen. Het enige dat nodig is, is een mogelijkheid tot toegang tot een netwerk. U kunt een kort berichtje sturen naar alkmaar@webcamegmond.nl 

 

 

Alkmaar heeft een historisch centrum met 399 rijksmonumenten en 700 gemeentelijke monumenten.

De stad staat bekend als “de kaasstad”. Van begin april tot eind september wordt wekelijks een traditionele kaasmarkt gehouden. Een inwoner van Alkmaar heet een Alkmaarder, maar wordt in de volkstaal kaaskop genoemd.

Toeristische informatie Alkmaar, Noord-Holland

Welkom in Alkmaar!

Alkmaar is een prachtige stad in Noord-Holland met een rijke historie, pittoreske grachten en beroemde kaasmarkt. De stad heeft veel te bieden voor toeristen, van historische bezienswaardigheden en musea tot gezellige terrassen, cafés en restaurants.

Enkele highlights:

  • Kaasmarkt: De wereldberoemde kaasmarkt van Alkmaar is een must-see voor elke bezoeker. De markt wordt gehouden van april tot september op vrijdagochtend op het Waagplein.
  • Historische binnenstad: De binnenstad van Alkmaar is een wirwar van smalle straatjes, grachten en prachtige panden. Bezoek de Grote Sint Laurenskerk, het Waaggebouw of het Stedelijk Museum Alkmaar.
  • Musea: Alkmaar heeft diverse interessante musea, waaronder het Hollands Kaasmuseum, het Nationaal Biermuseum en het Beatles Museum.
  • Winkelen: Alkmaar is een gezellige winkelsted met een gevarieerd aanbod van winkels. In de Langestraat en de Laat vind je bekende winkelketens, maar ook unieke boetiekjes.
  • Eten en drinken: Alkmaar heeft een groot aanbod aan restaurants, cafés en terrassen. Geniet van een heerlijke lunch op een terras aan de gracht of ga ’s avonds lekker uit eten.

Informatiebronnen:

Tips:

  • Koop een Alkmaar City Card voor gratis toegang tot diverse musea en attracties, kortingen op restaurants en gratis gebruik van het openbaar vervoer.
  • Maak een rondvaart door de grachten van Alkmaar.
  • Huur een fiets en verken de omgeving van Alkmaar.
  • Bezoek Alkmaar tijdens een van de vele evenementen, zoals de Kaasmarkt, de Alkmaarse Bierfeesten of het Victoriefestival.
YouTube video player

Alkmaar ligt in de samenwerkingsregio Kennemerland, en deels in West-Friesland. Tevens werkt het samen met omliggende gemeenten in de Regionale bestuurskracht Alkmaar. Het verstedelijkte gebied om Alkmaar neemt in de regio een belangrijke plaats in. Het is min of meer vastgegroeid aan plaatsen als Heerhugowaard, Noord-Scharwoude, Zuid-Scharwoude, Broek op Langedijk, Sint Pancras, Oudkarspel, Obdam, Hensbroek, Bergen, Heiloo, Limmen, Castricum, Akersloot en Uitgeest.

De complete agglomeratie, ook wel Groot-Alkmaar genoemd, strekt zich globaal uit van Uitgeest tot en met de dorpen Warmenhuizen en Tuitjenhorn in het zuiden van de gemeente Schagen en van Bergen tot en met Obdam en telt ongeveer 305.000 inwoners.

De Laat is een winkelstraat in het centrum van de Nederlandse stad Alkmaar. Deze straat is ongeveer 620 meter lang. Aan de Laat bevinden zich tal van monumentale panden.

Deze beelden worden u aangeboden door http://WebcamEgmond.nl

Mobiele versie afsluiten