De halve marathon van Egmond aan Zee is een van de populairste hardloopevenementen in Nederland. De wedstrijd vindt plaats op de tweede zondag van januari en trekt jaarlijks meer dan 15.000 lopers. Het parcours loopt over het strand en door de duinen van Egmond aan Zee en omgeving.

Er zijn verschillende webcams die livebeelden van de wedstrijd uitzenden. Een van de meest populaire webcams staat op de Start en Finishlijn in Egmond aan Zee. Een andere populaire webcam is de webcam op de standafgang. Deze webcam hangt aan de gevel van appartementencomplex Lido boven Restaurant van Speijk in Egmond aan Zee. Ook deze webcam biedt een overzicht van de startende en de finishende lopers.

De halve marathon van Egmond aan Zee is een prachtige wedstrijd die door veel hardlopers als een uitdaging wordt gezien. De wedstrijd is ook een populaire toeristische attractie. De webcams bieden een geweldige manier om de wedstrijd live te volgen, of om een voorproefje te krijgen van de prachtige omgeving. De webcams draaien tijdens dit sportweekend een aangepaste route.

De bij dit artikel geplaatste sportfoto’s zijn gemaakt door Rob Glas van https://www.facebook.com/DeZeeEgmond