Webcam Alkmaar – De Laat

Alkmaar is een stad in de provincie Noord-Holland in Nederland.

 

 

*** Deze camera is gestopt. Door een verhuizing is het niet langer mogelijk om de webcam op deze positie te laten staan. ***

Woont u op een mooie locatie in het centrum van Alkmaar dan zou ik daar graag een camera plaatsen. Het enige dat nodig is, is een mogelijkheid tot toegang tot een netwerk. U kunt een kort berichtje sturen naar alkmaar@webcamegmond.nl 

 

 

Alkmaar heeft een historisch centrum met 399 rijksmonumenten en 700 gemeentelijke monumenten.

De stad staat bekend als “de kaasstad”. Van begin april tot eind september wordt wekelijks een traditionele kaasmarkt gehouden. Een inwoner van Alkmaar heet een Alkmaarder, maar wordt in de volkstaal kaaskop genoemd.

Alkmaar ligt in de samenwerkingsregio Kennemerland, en deels in West-Friesland. Tevens werkt het samen met omliggende gemeenten in de Regionale bestuurskracht Alkmaar. Het verstedelijkte gebied om Alkmaar neemt in de regio een belangrijke plaats in. Het is min of meer vastgegroeid aan plaatsen als Heerhugowaard, Noord-Scharwoude, Zuid-Scharwoude, Broek op Langedijk, Sint Pancras, Oudkarspel, Obdam, Hensbroek, Bergen, Heiloo, Limmen, Castricum, Akersloot en Uitgeest.

De complete agglomeratie, ook wel Groot-Alkmaar genoemd, strekt zich globaal uit van Uitgeest tot en met de dorpen Warmenhuizen en Tuitjenhorn in het zuiden van de gemeente Schagen en van Bergen tot en met Obdam en telt ongeveer 305.000 inwoners.

De Laat is een winkelstraat in het centrum van de Nederlandse stad Alkmaar. Deze straat is ongeveer 620 meter lang. Aan de Laat bevinden zich tal van monumentale panden.

Deze beelden worden u aangeboden door http://WebcamEgmond.nl