De waterstand in Egmond aan Zee wordt bepaald door het astronomisch getij. Dit wordt veroorzaakt door de aantrekkingskracht van de maan en de zon op de aarde. De maan heeft de grootste invloed op het getij. De tijden waarop hoog- en laagwater is, lopen per locatie uiteen. In Egmond aan Zee is het hoogwater ongeveer twee keer per dag. De tijden verschuiven in ongeveer 12 uur van het zuidwesten naar het noordoosten van Nederland.

De waterstand kan ook worden beïnvloed door andere factoren, zoals wind, neerslag en de afvoer van rivieren. In Egmond aan Zee is de waterstand momenteel hoger dan normaal voor de tijd van het jaar. Dit komt door de hoge afvoer van de Rijn en de IJssel.

De waterstand in Egmond aan Zee is belangrijk voor de veiligheid van de inwoners en de infrastructuur. Rijkswaterstaat houdt de waterstand nauwlettend in de gaten en waarschuwt bij hoogwater voor mogelijke overstromingen.

Bij publicatie in krant of website graag vermelden dat het afkomstig is van WebcamEgmond.nl

Getijdentabel 2024 – Egmond aan Zee

Printversie 2024

De getijdentabel is handig om te weten als u een strandwandeling wilt maken of als u wilt vissen. Als u bijvoorbeeld een ontspannende strandwandeling wilt maken, is het handig om te weten wanneer het laagwater is, zodat u over het droge kunt lopen.

Er zijn verschillende websites waar u de getijdentabel voor Egmond aan Zee kunt vinden, waaronder:

  • Rijkswaterstaat
    Afbeelding van Website van Rijkswaterstaat
  • Waterinfo
    Afbeelding van Website van Waterinfo
  • WebcamEgmond.nl
    Afbeelding van Website van WebcamEgmond.nl

U kunt ook de getijdentabel op uw smartphone of tablet downloaden. Er zijn verschillende apps beschikbaar die de getijdentabel voor verschillende locaties weergeven.