Webcam strand Bergen aan Zee

Ten noorden van Egmond aan Zee ligt direct aan zee en omringd door bossen en midden in het Noordhollands Duinreservaat Bergen aan Zee.

Bergen aan Zee is een badplaats gelegen aan de Nederlandse kust in de provincie Noord-Holland. Het is een populaire vakantiebestemming vanwege zijn prachtige duinen, brede zandstrand en gezellige sfeer.

Het strand van Bergen aan Zee is ongeveer 4,5 kilometer lang en loopt van de zuidkant van het dorp tot aan de Egmondse Zeewering. Het is een rustig strand met weinig bebouwing en er zijn verschillende strandpaviljoens waar je iets kunt eten of drinken. Het strand is ook populair onder surfers en kitesurfers vanwege de goede windcondities.

In het dorp zelf vind je verschillende restaurants, cafés en winkels. Er is een kleine supermarkt en een aantal souvenirwinkels. Ook zijn er enkele kunstgalerijen en ateliers waar je lokale kunst kunt bekijken en kopen. Bij de hoofd strandafgang vindt u het Zeeaquarium waar u Nemo en zijn neefjes en nichtjes uit de hele wereld kunt bewonderen.

Verder is Bergen aan Zee omringd door prachtige duinen waar je mooie wandelingen en fietstochten kunt maken. Het duingebied is een beschermd natuurgebied en er leven veel verschillende planten- en diersoorten, zoals konijnen, vossen en reeën.

Al met al is Bergen aan Zee een heerlijke bestemming voor een ontspannen strandvakantie of een actieve vakantie in de natuur.

Meer informatie over deze badplaats vind u op BergenaanZee.com